2013. május 31., péntek

A kultuszminiszter DVD AKCIÓ - Jelenlegi ára: 990 Ft


A félreértések elkerülése végett, kérem tekintse meg az Ismerj+ oldalunkat mielőtt licitál. Köszönjük.
Bontatlan csomagolású.  
súly: csomagolással együtt 100g felettszokott lenni.
EREDETI ÁRA: 990 Ft.
Film műfaja: Dokumentumfilm
Filmrendező(k): Szakály István
Film adathordozó: DVD
Film nemzetisége: magyar
Forgalmazó: MOKÉP-PANNÓNIA
Megjelenés dátuma: 2009
Régiókód: PAL
Hang típus: Stereo 2. 0
Korhatár: 12 év
Extrák: Fotógaléria
Időtartam: 207 perc
Forgatókönyvíró(k): Szakály István
Operatőr(ök): Váradi Gábor, Varró Gábor 
A művelődéstörténeti sorozat neves történészek, oktatáskutatók, irodalom-, vallás - és művelődéstörténészek közreműködésével, számos hazai és külföldi tudományos intézmény segítségével, eredeti helyszínek, korabeli dokumentumok és archív filmrészletek bemutatásával idézi fel a XX. század legsikeresebb magyar kultúrpolitikusának életét, korát, csodált és máig utánozhatatlan teljesítményét.
Gróf Klebelsberg Kuno volt az egyetlen olyan politikusunk, aki a trianoni döntés után azonnal felismerte: Magyarország csak úgy tud kilábalni e súlyos nemzeti traumából, ha nem merül el az önsajnálat mocsarában, hanem előre néz, s építkezni kezd. Klebelsberg figyelme az oktatás, a kultúra, a közművelődés minden területére kiterjedt. Megterveztetett és felépíttetett mintegy 2500 elemi népiskolát, s életre hívott megannyi a falusi, a tanyai közösségek önművelődését segítő közkönyvtárat, olvasókört. Bécsben, Rómában korszerűsítette, Berlinben és Párizsban pedig megalapította a tehetséges magyar fiatalok tanulását segítő külföldi magyar intézeteket. Gondosan ügyelt arra, hogy a trianoni döntés utáni Magyarország területén kívül eső felsőoktatási intézményeket – áttelepítve-felépítve - pótolja a megmaradt ország területén: így indult be az oktatás Selmecbánya, Pozsony és Kolozsvár helyett Sopronban, Pécsen és Debrecenben.
Gróf Klebelsberg  Kunonak a művelődés, a közoktatás, a kultúra, s a tömegsport területén tett erőfeszítéseit, eredményeit ma már elismerik.


Jelenlegi ára: 990 Ft

Az aukció vége: 2013-06-19 14:25
. A kultuszminiszter DVD AKCIÓ - Jelenlegi ára: 990 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése